Sparteldier K Logo

Dam tot Dam 2019

damloop19De damloop van 2019 was er toch 1 van de warmte. Damtotdam19 was mijn eerste wedstrijd van het jaar. Normaal ben ik goed getraind door de diverse wedstrijden door het jaar heen, goed op niveau qua gewicht, maar dit jaar was de voorbereiding anders. Veel last gehad van mijn kuiten, en last gehad van het gebrek aan motivatie. De spirit is er een beetje uit, en met zo’n gevoel aan de start komen is niet best. Echter in de vakantie had ik actief getraind en afgewisseld met fietsen en kreeg ik het gevoel weer terug. Zelfs 16k en 20k zonder moeite gelopen in de weken voor de damloop. Alles leek weer als vanouds te zijn.

De dag van de damloop was warm en zonnig. Ons restaurant was failliet gegaan dus we hadden een nieuwe stek. Vol in de zon buiten aan een tuintafel in de clubkleuren, dat was onze voorbereiding en ik had natuurlijk geen pet bij.

Met het pondje naar het station om onze tas in te leveren was wel iets nieuws. Het leek een beetje op suppen van een paar weken terug, een beetje wiebelend op je benen. Op CS was het opvallend rustig dus we stroomde snel naar ons start vak, ook val in de zon. Toch maar even de schaduw opgezocht, wat gerekt en gestrekt en gestart.

Eerste 6k kon ik lekker mijn tempo houden, mijn soundtrack bestond alleen uit McR en dat beviel op zich wel. Eerste drankpost overgeslagen omdat ik lekker in de flow zat. Maar rond de 9k werd het toch zwaar, een spons gepakt, meegenomen tot de volgende post. High 5 aan collega gegeven die support stond te geven bij 11k en daarna was het voorbij.

De benen wilde niet meer, de voeten ook niet, de hitte op mijn hoofd werd te veel. Rustig lopen, rustig lopen was alles wat ik nog kon denken. Kon helaas niemand vinden om in een zelfde tempo aan te haken.

Eenmaal in Zaandam deed de sfeer van het publiek me veel goed. Ook nog 2 supporters begroet voor de laatst kilometer, maar een eindsprintje zat er niet meer in.

Uiteindelijk 10 minuten trager dan vorig jaar, maar was voor 1:25 gegaan door de slechte voorbereiding, dus de uiteindelijke 1:24 viel niet tegen.

Week erna nog veel last gehad van mijn kuiten, en een paar dagen van mijn hoofd, was toch nog licht verbrand, de road to London is nog erg ver. Moet met 1coach toch eens gaan onderzoeken hoe mijn looptechniek verbeterd kan worden.

The Prodigy - No Tourists


9 december is het zover, dan staan ze in Ziggo Dome en wij gaan heen! Dit album voelt en klinkt erg vertrouwd, de laatste tijd maakt The Prodigy weer albums die lekker in het gehoor liggen en makkelijk luisteren. De eerste single Need Some1 is de opener van het album en ook gelijk in mijn ogen de beste track van het album.

Andere favoriet is Boom Boom Tap. Misschien niet het meest toegankelijk nummer van het album, maar heerlijk in de auto. Voor de rest is het met 10 nummers en 38 minuten misschien aan de korte kant, maar het voordeel is wel dat er niet echt vullers op staan. Ah, misschien Resonate dan, maar goed, ben blij dat Uptown Records in Hoorn voor mij de paarse vinyl heeft kunnen regelen, want deze ligt regelmatig op de platenspeler.

Hopelijk stellen ze niet teleur in de Ziggodome, want ik had ook kaartjes voor a Perect Circle….

Zevenheuvelennacht

2014 was mijn laatste Zevenheuvelenloop, ik had het gehad, met de regen, de koud, kortom altijd slecht weer in Nijmegen. Maar de Heuvels bleven jeuken, en naar 2 jaar terug een keer de nachtloop bij de Damloop gedaan te hebben, dacht ik de Zevenheuvelennacht moet ook leuk zijn.

En dat was hij, we hebben er een weekendjeweg van gemaakt, het was droog en sfeervol. Ik had heel Aliexpress leeg gekocht voor de verlichting. Want bij de Damloop had ik de meest gekke dingen gezien. In Nijmegen viel het wat mee, toch wat serieuzere lopers aan de start.

Ons hotel was dicht bij de start, maar de ingang van het startvak was behoorlijk om lopen, maar toch nog op tijd in het startvak, rustig gestart en heerlijk gelopen, parcours was vooral berg af en naar 32:52 minuten was het al weer gedaan!

Nog een kleine fittie bij de finish met iemand die dacht dat ik in de pad liep dus wat duw en trek werk, gelukkig geen beelden van.

En knappe wedstrijdfoto’s ook niet helaas, het schep stellen van de automatische camera’s langs het parcours was toch niet zo best als we mochten hopen.

Maar genoten, wie weet nog eens volgend jaar!

Haarlem Urban Trail

De Haarlem Urban Trail was de eerste Urban Trail die ik gelopen heb. De Urban Trail series stonden al een tijdje op mijn netvlies en ik was meestal te laat als ik op de website keek en er was er eentje in de buurt. Deze keer dus niet het geval. Voor Haarlem was het ook de eerste en dat was ook wel een beetje te merken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Samen met een collega deze leuke run gelopen. Het was wel een keer lekker om gewoon alleen puur voor de fun te lopen en geen rekening te houden met de tijd. En ik had natuurlijk nog de run van de dag ervoor in de benen, dus was wel blij dat ik niet vol hoefde te gaan.
Gelukkig voor de organisatie was het droog deze zondag, want we hebben toch wel onze starttijd met 50 minuten gemist, door de samen doorgaan waar we met z’n alle eerst door heen moesten.

Verder genoten van het mooie Haarlem, veel live video’s gemaakt en foto’s natuurlijk. We wachten nog steeds op de foto van de fotograaf in de Koepel, want dat moet de mooiste zijn, maar goed wat niet is kan nog komen.

Het bizarste was toch wel het lopen door een kerkdienst van de doopgemeenschap. Je voelde je echt opgelaten, mensen die op de vloer zaten, spreuken op de muur, raar maar wel bijzonder.

Verdere hoogte punten waren natuurlijk de bioscoop, de Koepel gevangenis en het Patronaat.

Voor herhaling vatbaar, als de organisatie er meer grip op krijgt. Want ook de heren runningshirts waren van het verkeerde materiaal, en de communicatie na afloop op social media is er compleet niet, kom op jongens, we hebben allemaal genoten, waarom deze bittere na smaak.

Mijn collega heeft trouwens mij met een eindsprint geklopt, ik kon niet meer, en bij haar zat de 1 seconde van Alkmaar nog dwars denk ik.

N307 Doorsteek Run

De nieuwe provinciale weg in Westfriesland was bijna klaar, dus voor de opening mochten we er overheen rennen. Jammer dat het weer tegenviel, regen en wind, wat het idee was leuk.

Het was 14 kilometer, een heen en weer van sportvereniging naar de provinciale weg en terug. Er was ook een 7 kilometer, waar een aantal collega’s aan mee deden, dus die kwamen we na een kilometer of 4 tegen, dat zorgde wel voor wat sfeer op de weg.

Toen kwam het keerpunt, de wind tegen en de regen. De weg was breed, en vrij leeg door het beperkte deelnemers veld aan de 14k. Daarnaast had ik nog de dag van morgen, de Haarlem Trial Run, dus wilde ook niet te vol gaan.

Na 8 kilometer werd ik voorbij gelopen door een groepje van 2 dames en een heer, ik ben aangehaakt, maar moest ze 1 kilometer voor het einde laten gaan, zij hadden nog een versnelling, ik niet. De dames bleken later op het podium te staan, 2 en 3. Ik zelf was uiteindelijk ook tevreden met mijn eindtijd, en een pace van 4:50.
September 2019
December 2018
November 2018
September 2018
June 2018
May 2018
April 2018

Wij maken gebruik van cookies
Om statistieken van deze website in Google Analytics bij te houden. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.