Sparteldier K Logo

running

Dam tot Dam 2019

damloop19De damloop van 2019 was er toch 1 van de warmte. Damtotdam19 was mijn eerste wedstrijd van het jaar. Normaal ben ik goed getraind door de diverse wedstrijden door het jaar heen, goed op niveau qua gewicht, maar dit jaar was de voorbereiding anders. Veel last gehad van mijn kuiten, en last gehad van het gebrek aan motivatie. De spirit is er een beetje uit, en met zo’n gevoel aan de start komen is niet best. Echter in de vakantie had ik actief getraind en afgewisseld met fietsen en kreeg ik het gevoel weer terug. Zelfs 16k en 20k zonder moeite gelopen in de weken voor de damloop. Alles leek weer als vanouds te zijn.

De dag van de damloop was warm en zonnig. Ons restaurant was failliet gegaan dus we hadden een nieuwe stek. Vol in de zon buiten aan een tuintafel in de clubkleuren, dat was onze voorbereiding en ik had natuurlijk geen pet bij.

Met het pondje naar het station om onze tas in te leveren was wel iets nieuws. Het leek een beetje op suppen van een paar weken terug, een beetje wiebelend op je benen. Op CS was het opvallend rustig dus we stroomde snel naar ons start vak, ook val in de zon. Toch maar even de schaduw opgezocht, wat gerekt en gestrekt en gestart.

Eerste 6k kon ik lekker mijn tempo houden, mijn soundtrack bestond alleen uit McR en dat beviel op zich wel. Eerste drankpost overgeslagen omdat ik lekker in de flow zat. Maar rond de 9k werd het toch zwaar, een spons gepakt, meegenomen tot de volgende post. High 5 aan collega gegeven die support stond te geven bij 11k en daarna was het voorbij.

De benen wilde niet meer, de voeten ook niet, de hitte op mijn hoofd werd te veel. Rustig lopen, rustig lopen was alles wat ik nog kon denken. Kon helaas niemand vinden om in een zelfde tempo aan te haken.

Eenmaal in Zaandam deed de sfeer van het publiek me veel goed. Ook nog 2 supporters begroet voor de laatst kilometer, maar een eindsprintje zat er niet meer in.

Uiteindelijk 10 minuten trager dan vorig jaar, maar was voor 1:25 gegaan door de slechte voorbereiding, dus de uiteindelijke 1:24 viel niet tegen.

Week erna nog veel last gehad van mijn kuiten, en een paar dagen van mijn hoofd, was toch nog licht verbrand, de road to London is nog erg ver. Moet met 1coach toch eens gaan onderzoeken hoe mijn looptechniek verbeterd kan worden.

Zevenheuvelennacht

2014 was mijn laatste Zevenheuvelenloop, ik had het gehad, met de regen, de koud, kortom altijd slecht weer in Nijmegen. Maar de Heuvels bleven jeuken, en naar 2 jaar terug een keer de nachtloop bij de Damloop gedaan te hebben, dacht ik de Zevenheuvelennacht moet ook leuk zijn.

En dat was hij, we hebben er een weekendjeweg van gemaakt, het was droog en sfeervol. Ik had heel Aliexpress leeg gekocht voor de verlichting. Want bij de Damloop had ik de meest gekke dingen gezien. In Nijmegen viel het wat mee, toch wat serieuzere lopers aan de start.

Ons hotel was dicht bij de start, maar de ingang van het startvak was behoorlijk om lopen, maar toch nog op tijd in het startvak, rustig gestart en heerlijk gelopen, parcours was vooral berg af en naar 32:52 minuten was het al weer gedaan!

Nog een kleine fittie bij de finish met iemand die dacht dat ik in de pad liep dus wat duw en trek werk, gelukkig geen beelden van.

En knappe wedstrijdfoto’s ook niet helaas, het schep stellen van de automatische camera’s langs het parcours was toch niet zo best als we mochten hopen.

Maar genoten, wie weet nog eens volgend jaar!

Haarlem Urban Trail

De Haarlem Urban Trail was de eerste Urban Trail die ik gelopen heb. De Urban Trail series stonden al een tijdje op mijn netvlies en ik was meestal te laat als ik op de website keek en er was er eentje in de buurt. Deze keer dus niet het geval. Voor Haarlem was het ook de eerste en dat was ook wel een beetje te merken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Samen met een collega deze leuke run gelopen. Het was wel een keer lekker om gewoon alleen puur voor de fun te lopen en geen rekening te houden met de tijd. En ik had natuurlijk nog de run van de dag ervoor in de benen, dus was wel blij dat ik niet vol hoefde te gaan.
Gelukkig voor de organisatie was het droog deze zondag, want we hebben toch wel onze starttijd met 50 minuten gemist, door de samen doorgaan waar we met z’n alle eerst door heen moesten.

Verder genoten van het mooie Haarlem, veel live video’s gemaakt en foto’s natuurlijk. We wachten nog steeds op de foto van de fotograaf in de Koepel, want dat moet de mooiste zijn, maar goed wat niet is kan nog komen.

Het bizarste was toch wel het lopen door een kerkdienst van de doopgemeenschap. Je voelde je echt opgelaten, mensen die op de vloer zaten, spreuken op de muur, raar maar wel bijzonder.

Verdere hoogte punten waren natuurlijk de bioscoop, de Koepel gevangenis en het Patronaat.

Voor herhaling vatbaar, als de organisatie er meer grip op krijgt. Want ook de heren runningshirts waren van het verkeerde materiaal, en de communicatie na afloop op social media is er compleet niet, kom op jongens, we hebben allemaal genoten, waarom deze bittere na smaak.

Mijn collega heeft trouwens mij met een eindsprint geklopt, ik kon niet meer, en bij haar zat de 1 seconde van Alkmaar nog dwars denk ik.

N307 Doorsteek Run

De nieuwe provinciale weg in Westfriesland was bijna klaar, dus voor de opening mochten we er overheen rennen. Jammer dat het weer tegenviel, regen en wind, wat het idee was leuk.

Het was 14 kilometer, een heen en weer van sportvereniging naar de provinciale weg en terug. Er was ook een 7 kilometer, waar een aantal collega’s aan mee deden, dus die kwamen we na een kilometer of 4 tegen, dat zorgde wel voor wat sfeer op de weg.

Toen kwam het keerpunt, de wind tegen en de regen. De weg was breed, en vrij leeg door het beperkte deelnemers veld aan de 14k. Daarnaast had ik nog de dag van morgen, de Haarlem Trial Run, dus wilde ook niet te vol gaan.

Na 8 kilometer werd ik voorbij gelopen door een groepje van 2 dames en een heer, ik ben aangehaakt, maar moest ze 1 kilometer voor het einde laten gaan, zij hadden nog een versnelling, ik niet. De dames bleken later op het podium te staan, 2 en 3. Ik zelf was uiteindelijk ook tevreden met mijn eindtijd, en een pace van 4:50.

Dam tot Dam 2018

358c0ef3-24b9-4247-870c-50458f38f112
De damloop van 2018 was er 1 van de regen en de snelle tijden. Maar het verhaal ging dieper dan dat, 1 week van te voren een kuit blessure opgelopen en ik dacht weg damloop2018. Wat jongeren collega’s hadden de druk erop gezet, want vorig jaar was ik bij de businessloop de snelste van ons bedrijf. Daardoor mogelijk te intensief getraind. Door de warme zomer zou het wel eens een warme editie kunnen worden. Niks was minder waar. Het was nat en redelijk koud voor de start. Met het schema van vorig jaar op de oren ging ik van start, gelukkig had de week rust goed gedaan aan mijn kuit. Eerste acht kilometer speelde hij dan ook niet op.

Daarna werd het wel zwaar en voelde ik de spier wel weer, moest mijn schema iets los laten, maar had al een voorsprongetje. En doordat het dit jaar niet druk was op het parcours, en er weinig mensen langs de kant stonden kon ik goed in mijn focus blijven en er een trainingsrondje van maken. Wat een heerlijk loopje opleverde met een PR als resultaat: 1:14:35. Trost en voldaan over de finish, en niet meer de snelste van het bedrijf, ach je we worden een dagje ouder zeg maar, tijd dat iemand anders het overneemt.

Deze damloop had ik ook een instatakeover een week van te voren van het instragram account van Scholtens!

Alkmaar City Run by night

alkmaarcityrun2018De 10k van de Alkmaar City Run by night was de eerste wedstrijd van 2018. Gezien de wat matige conditie en idem voorbereiding en de bestrating van de binnenstad van Alkmaar gekozen om niet op de vibram fivefingers te lopen maar op de Nike’s.

Alkmaar wat was je mooi, wat een leuk parcours en mooi verlicht en gezellige muziek. De smalle straatjes van de binnenstad zorgde voor een knusse run met de andere lopers en de toeschouwers langs de weg. Altijd leuk als ze de naam van je startnummer op je borst roepen als je voorbij snelt en de kids vragen om een highfive.

Met een 49.34 een al met al geslaagde wedstrijd, hoewel de hartslag app wel 98% in de categorie extreem aangaf. Dus dat wordt nog trainen om op hartslag te lopen. Daarnaast was steken in de buik, doordat er iets te laat gegeten was ’s avonds. Blijf toch echt een ochtendrunner.

De Marathon Revolutie

houtlopen

Toen kwam de dag dat je 40 werd. Of er nog iets op mijn bucketlist stond, nou eigenlijk zou ik nog wel een Marathon willen lopen, maar al die trainingsuren heb ik echt geen tijd voor hoor. Toen kwam ik het boek tegen van Koen de Jong en Stans van der Poel. Het trainingsschema ziet er aantrekkelijk uit, maar ik twijfel nog.

Op mijn vibram’s heb ik nog nooit meer dan 27 km gelopen, en hoewel je in dit schema nooit meer dan 14 km loop, ben ik toch wel bang dat de voetjes het zwaar gaan krijgen.

Terug naar de bucketlist, 2021 moet de London Marathon als het goed is op mijn verjaardag, zondag 25 april gehouden worden, dus dat wordt de uitdaging. Met het trainingsschema uit het boek gaan we toch eens proberen de Marathon te bevechten!
September 2019
December 2018
November 2018
September 2018
June 2018
May 2018
April 2018

Wij maken gebruik van cookies
Om statistieken van deze website in Google Analytics bij te houden. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.